Afrikaanse pindasoep met zilverliesrijst
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil en snij de groenten grof.
  2. Doe wat olie in een pan en bak de ui,knoflook, bleekselder, gember ( en eventueel wortelen) kort aan.
  3. Doe de tomaten en tomatenpuree erbij.
  4. Voeg de kruiden toe en 1l water toe.
  5. Voeg de pindakaas toe en laat de soep gedurende 15 minuten gaar koken.
  6. Mix de soep met een staafmixer.
  7. Voeg 2 el rijst toe en het vuur af. Door de hitte zal de rijst gaar worden. Laat de pan wel op dezelfde plek staan.
  8. Garneer de soep met pindanoten. Laat het smaken!!
Notities
  • Als je liever geen pindakaas of notenpasta gebruikt kan je ook hele pinda’s in de soep doen. Gebruik dan 3 el en mix deze samen met de groenten.
  • Als je van creamy houdt kan je 1 eetlepel mascarpone of room toevoegen.
  • Pinda’s koop ik met schil in de Aldi of Lidl.
  • Alle ingrediënten vind je voordelig bij Lidl.

Vind ik leuk:

Like Laden…