Berkoukesh
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij het vlees in kleine stukjes en bak het aan in olijfolie.
  2. Hak de uien, knoflook en gember fijn in een hakmolen ( of met een mes fijn snijden).
  3. Voeg deze toe aan het vlees terwijl je alles rustig laat bakken.
  4. Pureer de tomaten met de koriander en peterselie. Voeg deze toe aan het vlees.
  5. Voeg de kruiden en 300 ml water toe. Roer het gerecht goed door en laat het gaar worden op een laag vuur.
  6. Na 5 minuten voeg je de gesneden wortelen. Snij de wortelen in kleine stukken zodat ze snel gaar worden.
  7. Na 30 minuten voeg je de berkoukes en kikkererwten toe. Begin met 200 gr. en voeg eventueel meer berkoukes toe. Je zal nu ook wat extra water moeten toevoegen omdat de berkoukes al het water opnemen. Goed doorroeren en eventueel bijkruiden. Besaha!
Notities
  • Deze maaltijd is een soort soep/pastamaaltijd. De dikte van deze maaltijd kan je bepalen door meer water toe te voegen.
  • Voeg eventueel courgette en erwten toe.
  • Als je geklaarde boter ( smen) lust kan je dit op het einde toevoegen. Het geeft extra smaak, maar niet iedereen lust dit.
  • Berkoukes kan je ook met kip maken. Gebruik bouten of kippendijen.
  • Als je vegetarische berkoukes wil maken dan sla je stap 1 gewoon over ( het vlees dus 🙂 ).
  • Berkoukes, koriander en peterselie kan je voordelig bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen.

Vind ik leuk:

Like Laden…