Gegrilde groentensalade
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Zet ze oven op grillstand ( 180 graden).
  2. Snij de aubergine in dunne plakjes en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat.
  3. Snij de courgette en paprika grof. Leg ze ook op de bakplaat.
  4. Besprenkel de groenten met olijfolie, peper en zout.
  5. Grill de groenten gedurende 10 minuten.
  6. Ondertussen kook je even de quinoa met wat water. Giet daarna het teveel aan water af en laat de quinoa afkoelen.
  7. Snij de topjes van de sperziebonen eraf en kook ze gedurende vijf minuten in wat water.
  8. Als de groenten gegrild zijn knip je de plakjes aubergine in twee. Doe alle groenten in een kom.
  9. Voeg de sperziebonen, rode uit, walnoten, koriander, olijven,cherrytomaatjes en fetakaas toe.
  10. Voeg nu de quinoa toe.
  11. Maak een dressing van olijfolie, azijn en alle kruiden.
  12. Voeg nu de dressing toe aan de salade en meng de salade goed door elkaar. Smakelijk!!!
Notities
  • Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij lidl behalve de plakjes zwarte olijven. Deze vind je bij Albert Heijn ( wel zo makkelijk, zijn al voorgesneden).
  • Deze salade kan je een dag bewaren in de koelkast.
  • Quinoa is te koop bij Aldi.

Vind ik leuk:

Like Laden…