Gevulde batbots van havermoutmeel
Porties
10 broodjes
Porties
10 broodjes
Ingrediënten
Voor de vulling
Voor de topping van gekarameliseerde ui
Instructies
  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom. Meng even goed door elkaar.
  2. Voeg nu beetje bij beetje de lauwe melk en yoghurt toe en kneed het deeg langer dan 5 minuten.
  3. Kneed langer dan 5 minuten om een mooi deeg te verkrijgen.
  4. Vet de handen in met olie en maak een bal van het deeg. Schraap deegresten van de rand. Leg een schone theedoek over het deeg en laat het rijzen gedurende 30 tot 60 minuten ( langer mag ook).
  5. Snij het vlees fijn als je vlees gebruikt. Bak het vlees aan in een beetje olijfolie.
  6. Hak alle groenten fijn en voeg ze toe samen met de knoflook, peterselie, koriander en kruiden.
  7. Voeg 1 el water toe. Laat vulling gaar worden en zet de pan even aan de kant om af te koelen. Laat een klontje boter smelten in een pannetje en doe er fijngesneden uien bij. Voeg na 2 minuten de kaneel, suiker en 2 el water toe. Voeg eventueel rozijnen toe en laat dit 2 minuten sudderen op een laag vuurtje. Laat het mengsel afkoelen.
  8. De huidige trend is een handafdruk in deegmengsel dus ik doe gezellig mee. Zoals je ziet is dit deeg iets steviger dan normale deeg omdat het havermout bevat.
  9. Strooi wat meel, havermout of griesmeel op het aanrecht. Vet de handen in met olijfolie en maak bolletjes van het deeg ter grootte van de handpalm. Leg er een theedoek of folie over om uitdroging te voorkomen.
  10. Laat wat boter smelten in een pannetje. Besmeer een bolletje met wat boter en druk het met uw handpalm open tot een rond vlak. Leg er wat vulling op en kaas of wat van het uienmengsel.
  11. Vouw alle hoekjes naar het midden toe en duw er voorzichtig op zodat het broodje wat platter wordt. Het kan zijn dat het deeg wat openscheurt als je veel vulling gebruikt, maar dat is geen drama. Strooi wat griesmeel of havermoutmeel op de broodjes.
  12. Werk alle bolletjes af en bak ze in een Marokkaanse pan goudbruin langs op een laag vuurtje. Keer de broodjes tijdig om. Als je geen Marokkaanse pan hebt is een gewone pan ook goed.
  13. Serveer de broodjes met een glas thee en een salade. Besaha.
Notities
  • Je kan de broodjes ook met tonijn, gehakt of kip vullen.
  • Voeg wat gebroken lijnzaad toe aan het brooddeeg.
  • Op instagram kan je een video vinden hoe je de broodjes kan vullen : https://www.instagram.com/p/BVQY9pNgTls/?taken-by=nadias_healthykitchen

Vind ik leuk:

Like Laden…