Gezondere kumpir
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
garnering
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de aardappelen goed en prik er met een vork een aantal gaten in
  3. Smeer de aardappels in met olijfolie en strooi er wat peper en zout op.
  4. Verpak ze in aluminiumfolie en laat de aardappelen bakken gedurende 45 minuten.
  5. Doe de creme fraîche in een kom met de mayonaise. Voeg peper, zout en gehakte koriander en peterselie toe.
  6. Snij de ui en avocado grof. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze met de ui en avocado toe aan het creme fraîche mengsel.
  7. Halveer de aardappels en hol de helften uit met een lepel. Meng het aardappelkruim met de boter.Meng het aardappelkruim met het creme fraîche mengsel. Schep dit mengsel terug in de aardappels. Garneer met augurken en mais. Smakelijk!!
Notities
  • Je kan er ook kaas op strooien en even in de oven laten grillen.
  • Met gerookte zalm erbij is dit ook een hele lekkere combinatie.
  • Kidneybonen vind je bij ah ( conserven).
  • Avocado en zoete aardappelen kan je voordelig op de markt halen of bij een Turkse of Marokkaanse winkel.

Vind ik leuk:

Like Laden…