Havermoutbrood
Porties
1brood
Porties
1brood
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de havermout tot meel in een hakmolen.
  2. Doe de melk in een pan en verwarm het heel kort. Voeg de gist toe en meng goed door elkaar.
  3. Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg zout en 1 ei toe.
  4. Roer met een vork alles goed door elkaar terwijl je de melk toevoegt. Je krijgt een plakkerig mengsel, maar dat hoort zo.
  5. Verwarm de oven op 170 graden.
  6. Leg een vel bakpapier in een langwerpige cakevorm. Stort het beslag erin.
  7. Bak het brood op 170 graden gedurende 45 minuten. Na 40 minuten kan je het brood eruit halen.
Notities
  • Voeg een banaan toe als je een zachter, zoeter brood wil
  • Als je een hoge havermoutbrood wil moet je de ingrediënten verdubbelen.
  • Dit brood is makkelijk om in te vriezen.

Vind ik leuk:

Like Laden…