Kalkoenburger met havermout
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij alle overbodige stukjes van de kalkoenfilet.
  2. Was de kalkoenfilet met azijn en zout.
  3. Mix de havermout met beschuit en 1 eetlepel paprikapoeder fijn. Leg het in een diep bord.
  4. Doe de kalkoenfilet in een hakmolen met de ui, koriander, 1 el olijfolie en 1 eetlepel paprikapoeder en de overige kruiden.
  5. Maal alles tot een samenhangend geheel.
  6. Vorm burgers van het kalkoengehakt. Rol de burgers langs beide zijden in het havermoutmengsel.
  7. Bak de kalkoenburgers goudbruin langs beide kanten op een laag vuurtje.
  8. Serveer de kalkoenburgers met een volkorenwrap.
Notities
  • Bak een spiegelei en leg het op de burger met avocadopuree of wat mayonaise, ook heel erg lekker.
  • Volkoren wraps of brood hebben de voorkeur.
  • Hier vind je het recept van kipburgers met havermout.
  • Je kan deze burgers ook in de oven bakken.
  • Voeg kruiden toe die jij lekker vind.

Vind ik leuk:

Like Laden…