Nasi Lemak met zilvervliesrijst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Voor de rijst
Instructies
  1. Doe de kokosmelk en het water in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en kook op een laag vuur tot al het vocht is opgenomen. Als de rijst nog niet gaar is, voeg dan een klein beetje water toe.
  3. Roer de rijst door met een lepel en zet de pan even aan de kant. Kook nu alvast de sperziebonen en de eieren.
  4. Snij de uien, gember, chilipeper en knoflook grof. Bak ze in de pan met een klein beetje olie mooi bruin.
  5. Maal de gebakken groenten fijn in een hakmolen.
  6. Warm het mengsel terug op in de pan.
  7. Was de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  8. Doe de garnalen in de pan en bak ze 2-3 minuten terwijl je ze regelmatig omschept.
  9. Doe er sojasaus en 1 eetlepel bruine suiker bij. Als je limoensap gebruikt kan je het nu toevoegen.
  10. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur af.
  11. Bak als laatste de cashewnoten heel kort in een pan met een beetje roomboter. Schik alles op het bord en geniet van dit overheerlijk gerecht. Selamat Makan!!
Notities
  • Met drie chilipepers is dit gerecht al pittig genoeg. Wil je toch extra pit? Voeg dan 1 eetlepel sambal toe.
  • Je kan ook pandanbladen en stukje gember  toevoegen bij de kokosmelk voor extra smaak. Pandanbladen vind je bij de toko.
  • Als je dan toch bij de toko bent, kijk of je sambal ikan Bilis kan vinden. Dat is ansjovis in een pittig sausje.
  • Tijgergarnalen kan je voordelig bij Lidl halen.
  • Lust je geen garnalen of vind je garnalen te duur? Kies dan voor kipfilet. Nasi Lemak kan met ook met kip of vlees geserveerd worden.

Vind ik leuk:

Like Laden…