Marokkaans panbrood van havermout
Porties
1brood
Porties
1brood
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de havermout tot meel in de hakmolen.
  2. Doe het in een kom en voeg het zout en gist toe.
  3. Meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg nu beetje bij beetje lauw water toe terwijl je de machine het deeg goed laat kneden.
  5. Kneed ongeveer 5 tot 10 minuten door.
  6. Je bekomt een vast deeg omdat je alleen havermoutmeel gebruikt.
  7. Doe wat olijfolie op uw handen en probeer van het deeg een bal te maken.
  8. Laat dit rijzen gedurende 40 minuten ( mag ook iets langer).
  9. Strooi wat havermoutmeel in een Marokkaanse pan en stort het deeg in de pan. Garneer het brood met wat gebroken lijnzaad.
  10. Druk het deeg uit in de pan en bak het brood op een laag vuurtje langs beide kanten. Draai het brood om met een spatel.
Notities
  • Heb je geen Marokkaanse pan? Gebruik dan een pizzapan of een gewone pan.
  • Dit brood kan je ook in de oven bakken.
  • Havermout is van nature glutenvrij, maar bevat wel andere soorten eiwitten. Deze kunnen bij sommige patiënten een reactie uitlokken.
  • Voeg 2 eierdooiers toe voor een luchtiger brood ( dus het eigeel niet het eiwit).

Vind ik leuk:

Like Laden…