Ovengebakken kalkoenbout
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de ui, koriander en peterselie fijn.
  2. Was de kalkoenbout goed met azijn, water en zout. Als je haren op de poot ziet kan je deze wegknippen of wegbranden.
  3. Doe de uien, koriander,peterselie, olijfolie en kruiden in een diepe kom.
  4. Meng alles goed door elkaar met een lepel.
  5. Dep de kalkoenbout met keukenpapier en snij er met een scherp mes inkepingen in, zo diep mogelijk zodat de marinade goed kan intrekken.
  6. Marineer de kalkoenbout en laat het zolang mogelijk intrekken.
  7. Verwarm de oven op 180 graden.
  8. Neem een ovenschaal en leg er een vel bakpapier in. Doe de kalkoenbout in de ovenschaal met de marinade. Dek af met bakpapier of aluminiumfolie.
  9. Laat de kalkoenbout gedurende 1 u braden. Zorg er wel voor dat je om de 15 minuten met een lepel de marinade steeds over bout druipt. Zo voorkom je dat de kalkoenbout uitdroogt. Op het einde moet je de oven even op grillfunctie zetten om een mooie kleur te verkrijgen.
  10. Je kan kiezen om de groenten erbij te doen de laatste 30 minuten of je kan de groenten apart grillen.
  11. Serveer met brood en olijven. Besaha!!
Notities
  • Met frietjes en olijven is deze kalkoenbout ook superlekker.
  • Een kalkoenbout weegt ongeveer 600 gr tot 1 kg. Dit is goed voor 4 personen als je er een paar bijgerechten bij serveert.

Vind ik leuk:

Like Laden…