Pittige rode bietenburger met avocado
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de uien, koriander en peterselie in een hakmolen fijn.
  2. Hak de rode bieten samen met de kikkererwten fijn in de hakmolen.
  3. Doe alles in een kom en voeg de kruiden en olijfolie toe. Pers nu de citroen erbij.
  4. Doe de bulgur in een aparte kom. Doe er heet water over. Na 5 minuten is de bulgur klaar. Nu voeg je steeds wat bulgur toe tot je een stevige massa hebt. Het is de bedoeling dat je een burger kan vormen die niet uit elkaar valt.
  5. Rol de burger in wat griesmeel en bak de burger in olie goudbruin.
Voor de avocadosaus
  1. Doe de avocado in de hakmolen samen met de yoghurt.
  2. Maal het tot een glad geheel en voilà de saus is klaar.
  3. Serveer de burger met een broodje en een lekkere salade. Laat het smaken!!
Notities
  • Gebruik volkoren wraps of een volkoren burger in plaats van wit brood.
  • Je kan de burger ook zonder brood serveren met een salade.
  • Je kan de bulgur ook vervangen door havermout. Maal de havermout fijn in de hakmolen alvorens je deze toevoegt.

Vind ik leuk:

Like Laden…