Tajines sardines kefta ( visballetjes)

tajine sardines kefta ( balletjes)

Tajines sardines kefta ( visballetjes)
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Tajines sardines kefta ( visballetjes)
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met de sardines schoon te maken. Ik heb hier helaas geen foto van omdat mijn handen in de vis zaten. Eerst haal je de schubjes eraf. Nadien snij je de sardines in het midden en ga je met uw vingers de graat eruit halen. De graat komt heel makkelijk los.
  2. Dit doe je met alles sardines. Nadien was je ze onder de kraan nog even af om restanten van bloed en schubben weg te spoelen.
  3. Laat de sardines uitlekken en doe ze dan in de hakmolen samen met de ui, koriander,peterselie en knoflook.
  4. Maal alles tot een geheel.
  5. Voeg alle kruiden toe en meng met spatel goed door elkaar.
    tajine sardientjes kefta
  6. Verwarm de tajine met de tomatensaus. Als je rijpe tomaten gebruikt moet je deze eerst ontvellen en dan mixen in de hakmolen tot een tomatensaus.
  7. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en 3 eetlepels olijfolie.
  8. Als de tomatensaus warm is ga je uw handen met olie invetten. Zo kan je makkelijk balletjes maken van het gehakt.
  9. Laat de tajine gedurende 10 minuten op een laag vuurtje koken. Garneer met groene olijven en serveer met brood.
Notities
  • Als je tijm hebt kan je dit aan de tomatensaus toevoegen. Dit geeft extra smaak.
  • Wil je stevige visballetjes? Voeg dan wat amandelpoeder of gehakte broodkruim toe aan het visgehakt.
  • Hou je van pittig. Voeg dan 1 theelepel harissa ipv. 1/2.

Wat leuk dat je een reactie wil achterlaten. Choekran, dank je!!