Turkse Gözleme van havermoutmeel
Porties
6gözlemes
Porties
6gözlemes
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Instructies
  1. Doe het meel in een kom en meng de droge ingrediënten erbij.
  2. Voeg voorzichtig water toe terwijl je de machine goed laat kneden ( of eventueel met de hand).
  3. Kneed langer dan 5 minuten om een soepel deeg te verkrijgen.
  4. Laat het deeg rijzen gedurende 30 minuten onder een theedoek.
  5. Kijk eens wat een mooi deeg je krijgt na 30 minuten.
  6. Vet uw handen in met olijfolie en maak 6 bolletjes van het deeg. Dek de bolletjes af met een theedoek om uitdroging te voorkomen.
  7. Spoel de kaas even af onder de kraan. Spoel de spinazie en peterselie en laat het even uitlekken. Meng daarna alles in een kom samen met een vork. De vulling is nu klaar.
  8. Bestuif het aanrecht met wat havermout. Rol een bolletje plat op het aanrecht en leg er wat vulling op. De randen moeten vrij blijven zodat je het mooi kan dichtvouwen. Leg eventueel kleine stukjes roomboter op de vulling.
  9. Vouw de gözleme dicht en druk goed op de randen. Snij overtollig deeg aan de buitenkant weg met een mes. Bewaar het deeg, weggooien is zonde.
  10. Verwarm een pan en laat wat roomboter smelten. Bak de gözlemes goudbruin langs beide kanten op een middelmatig vuur.
  11. Dek de gebakken gözlemes af met een theedoek zodat ze zacht blijven.
  12. Serveer met een frisse salade. Lezzetli!!
Notities
  • De witte kaas vind je bij de Turkse of Marokkaanse winkel.
  • Turkse mensen kiezen vaak voor een vulling van peterselie en kaas of spinazie met kaas, ik heb een combinatie gekozen.
  • Verse spinazie is voordelig verkrijgbaar bij Lidl.
  • Havermoutmeel kan je zelf maken door havermout in een hakmolen of blender heel fijn te malen.

Vind ik leuk:

Like Laden…