Overheerlijke Vissoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de bleekselder en de venkel en snij ze in grove stukken.
  2. Snij de ui grof. Was de prei en snij deze ook grof.
  3. Doe wat olijfolie in de pan en bak de bovengenoemde groenten kort aan.
  4. Voeg de tomatenpuree, gezeefde tomaten, knoflook en kruiden toe.
  5. Doe er 1liter water bij.
  6. Laat de soep in 20 minuten op het vuur koken. Haal het laurierblad er even uit en mix tot een glad geheel.
  7. Spoel de witvis, mosselen en garnalen even onder de kraan.
  8. Voor de mosselen kan je de instructies onderaan lezen.
  9. Doe de vis,mosselen en garnalen samen met het laurierblad bij de soep.
  10. Laat de soep nog 5 minuten op het vuur en zet af.
  11. Serveer met een schijfje citroen en wat warm brood. Smakelijk!!
Notities

 

  • Hou je van romig? Voeg dan wat room of mascarpone toe
  • Voeg enkel de chilipeper toe als je van pittig houdt.
  • Met de rest van de mosselen kan ook een heerlijk recept maken de volgende dag. Bewaar de mosselen in een kom zonder af te dekken ( uiterlijk 1 dag na openen) in de koelkast.
  • Je kan ook vis met graat gebruiken of vissenkoppen. Dat geeft extra smaak af.
  • Vis koop ik voordelig bij Makro en soms op de markt. Verse vis heeft de voorkeur voor deze soep, maar als jouw budget dit niet toelaat kan je ook vis uit de diepvries gebruiken. Hiervoor kan je bij Lidl of Aldi terecht.

 

 

Tips voor het schoonmaken van mosselen : 

  • Gooi mosselen met gebroken schelpen  weg.
  • Spoel de mosselen goed af met koud water en laat ze ook in water staan totdat je ze gaat gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat de mosselen dicht blijven.
  • Verwijder de baarden (harige draden) van de mosselen ( zitten er niet altijd op).
  • Als je een mossel hebt die heel zwaar aanvoelt, kan je deze het beste weggooien. Vaak zijn deze gevuld met zand. 

Vind ik leuk:

Like Laden…