Tajine zoet vlees
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de boter smelten in een tajine of pan. Was het vlees, dep het goed af met keukenpapier en bak vervolgens het vlees goudbruin langs alle kanten.
  2. Snij de uien, koriander en peterselie fijn. Voeg deze toe aan het vlees.
  3. Doe de kruiden erbij en meng het goed onder het vlees. Voeg het kaneelstokje en de bruine suiker toe.
  4. Voeg kokend water toe tot het vlees onderstaat. Laat het vlees garen gedurende 1 u op een laag vuur.
  5. Was de pruime en doe ze in een klein pannetje. Doe er wat kaneel bij, 1 el suiker en 4 el kookvocht van het vlees. Laat de pruimen garen gedurende 15 min.
  6. Kook de eieren en laat ze afkoelen.
  7. Het vlees is gaar als je met een vork heel makkelijk stukjes er vanaf kan trekken.
  8. Schik het vlees op een bord. Voeg de saus toe en garneer met de pruimen en eieren.
  9. Bak de amandelen heel kort in een pannetje en garneer het vlees met de amandelen.
Notities
  • Door het vlees aan te bakken komt de smaak van het vlees goed vrij.
  • Gebruik sesamzaadjes als je geen amandelen hebt.
  • Serveer dit gerecht met een bijgerecht. Zo krijg je toch nog een dagelijkse portie groenten binnen.
  • Als je geen tajine hebt kan je dit gerecht ook in een normale pan maken.
  • De suiker zorgt ervoor dat de kaneelsmaak minder sterk is.

Vind ik leuk:

Like Laden…